Veckans bokbloggsjerka!

Böcker har ofta en tendens att filmatiseras. Vilken karaktär i filmerna/tv-serierna har minst/mest motsvarat den bild som du har skapat av bokkaraktärerna? 

Ja, det här är veckans fråga i bokbloggsjerka. Den här frågan gar jag lite svårt för att svara på, för jag ser väldigt lite filmer. Men Harry Potter i den första filmen stämde rätt bra med Harry Potter i den första boken, tycker jag. Jag tycker också att Millennium-trilogins filmer var i det stora hela trogna boken, men jag har inga direkta åsikter om personerna i de filmerna.

Jag undrar vad som skulle hända om jag skulle se en film om ”Svindlande höjder”, men jag tror bestämt att det är bäst att låta bli. Risken att bli besviken är överhängande.  

Jag vet faktiskt en rollfigur/skådespelare som jag inte tyckte stämde överens, Jack Nicholson i ”The Shining” varken såg ut eller uppförde sig som jag tyckte hans rollfigur i boken hade gjort. Han var jätteövertygande som galen, och gjorde en bra rollprestation, det är bara det att boken ”The Shining” var lite mera drömsk och sagolik i mitt huvud när jag läste den, medan filmen inte var det. 

Kolla här om du blir nyfiken på bokbloggsjerka!

Se där, några filmer hade jag allt sett ändå.

2 reaktioner på ”Veckans bokbloggsjerka!

  1. Jag kommer ihåg att jag hade invändningar mot Nicholson i The Shining, när jag såg den första gången. Men nu är det så längesedan jag läste boken att jag inte alls kommer ihåg vad som var problemet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s