Bokbloggsjerka: den sämsta bok jag faktiskt läst ut.

Annika vill i veckans bokbloggsjerka veta: Vilken var den sämsta bok som du faktiskt läst ut, och varför var den så dålig? 

Det finns ju många böcker som jag inte läst ut, och det är vad som brukar hända med böcker jag inte tycker om. Så därför bör väl i ärlighetens namn sägas att om jag läst ut boken, då har jag inte tyckt den varit så dålig att jag slutat läsa. Jag har nog ändå ett svar. Tess of the D’Ubervilles av Thomas Hardy. Jag tyckte ingen var särskilt sympatisk, jag kände inget för språket och ordbehandlingen i boken (det räddar annars många klassiker i mitt tycke, jag är annars förtjust i böcker där handlingen flyter på i bra fart, medan i många klassiker är det ett lugnt tempo, men sen kan de vara så väldigt vackert skrivna att jag ändå gillar dem), det fanns inget i handlingen som grep tag i mig, kort sagt en tråkig bok. Jag tror att den kanske sällat sig till den skara böcker jag avbrutit om det inte råkat vara så att jag just då deltog i en utmaning, där jag hade tänkt läsa ett visst antal klassiker, och den boken var med i utmaningen.

Det kan ju hända att jag läst någon bok förr som jag tyckt sämre om, men tack och lov glömmer jag rätt snabbt sådana böcker.

Först funderade jag också på om jag borde svara någon tentbok från förr, men sedan kom jag till det att även om dom varit torra så har dom i det allra flesta fall varit lärorika och intressanta på så sätt.  

 

En reaktion på ”Bokbloggsjerka: den sämsta bok jag faktiskt läst ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s