Lie by moonlight – Amanda Quick

Vilken bok: ”Lie by moonlight” av Amanda Quick

Var har jag fått tag på den: beställt från internetbokhandel

Vad handlar boken om: Privatdetektiven Ambrose Wells befinner sig i närheten då lärarinnan Concordia Glade och hennes fyra elever rymmer från Aldwick Castle. Naturligtvis tycker han att hon är det bästa som gått i ett par skor, och hon tycker likadant. Den totala elaking som placerat Concordias fyra elever i skolan förföljer dem, och allt blir väääldigt dramatiskt.

Vad tycker jag: ”Are you threatening to ravish me, sir?” she asked. ”Because if so, I think it would be best if I removed my glasses first. You know how they tend to fog up when you become passionate.” Nej, Amanda Quick (Jayne Ann Krentz) kommer inte att få Nobelpriset. Nej, mysteriet är inte mer än en ursäkt för hjälten och hjältinnan att få smyga omkring i mörka hörn. Men så är det just det faktumet att citatet ovan, och andra liknande, finns och inte låter onaturliga i boken, och att hjälten i hennes böcker för det mesta träffas av Den Stora Kärleken som av en slägga i huvudet, och sällan vet vad de ska ta sig till med varken kärleken eller hjältinnan. Det här är en av Amanda Quicks bättre böcker.

Ja jag vet att salladsblad är nyttiga för mig, men ibland vill jag HA choklad. Amanda Quick är choklad i bokform. Det, och så är jag en obotlig romantiker. Jag VILL verkligen att alla ska få leva lyckliga i alla sina dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s