Bokalfabet 2.0 del 13

Här finns en länk till bokalfabetet hos enligt O.  Nu gäller det bokstaven M.

1. Associera 5 ord till boktitlar.

Mamma– min spontana  association blev till Maria Lang för det var min mammas favoritförfattare när jag var liten. Fast sen tänkte jag att det kan ju vara en bok där mammor eller relationen mellan mammor och barn har en roll för handlingen Då kom jag på att jag har ju nyligen läst en sådan bok, nämligen ”Blueeyedboy” av Joanne Harris.

Magstark- Den mest magstarka bok jag tror att jag läst är ”Stalins kossor” av Sofi Oksanen, där huvudkaraktären har bulimi.

Munter- om jag behöver muntras upp läser jag Terry Pratchett. ”I shall wear midnight”, till exempel. Den fick jag av en avlägsen bekant när hon hört jag blivit sjuk en gång och hon trodde att jag behövde muntras upp.

Mystisk– här vill jag ha två böcker av Kate Morton. ”The forgotten garden” och ”The house at Riverton” som båda har en trevlig atmosfär av gamla hemligheter.

Människa- ”The end of Mr Y” av Scarlett Thomas, på grund av bokens slut, men säger inget mer än så för att inte spoliera läsupplevelsen för någon.

2. En fiktiv karaktär med för- eller efternman på M.

När jag var liten ville jag vara Madicken. Och visst, jag hamnar ofta in i bekymmersamma situationer för att jag inte riktigt tänker efter. Men jag är inte, och har aldrig varit, en lika handlingskraftig person som Madicken.

3. En bok där helgen misommar har betydelse.

”Farlig midsommar” av Tove Jansson förstås!

2 reaktioner på ”Bokalfabet 2.0 del 13

  1. Attans att jag inte kom på Farlig midsommar, kom inte på något alls på den punkten. Stalins kossor är bra tycker jag (fast jag inte ens läst ut den ännu).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s