Bokbloggsjerka 2-5/9

Hur många böcker har du precis i detta nu i din att-läsa-hög och vilken/vilka är du mest sugen på att läsa?

Mina olästa böcker har en egen liten hylla. Det har dom haft nu i snart två år, och dom har det därför att jag oväntat hamnade in på sjukhus (när är det nu VÄNTAT att man ska hamna dit?) och låg där i över en vecka utan att få tillstånd att fara hem. Jag hade inte liksom räknat med att bli där så länge, totalt var jag där i två och en halv vecka, och hade t.ex bara ett par extra trosor med mig då jag blev intagen. Nå, det var enkelt för min man att hitta nya underkläder och ta med, för underkläderna har sin givna plats. Även andra saker jag behövde kunde han utan besvär hitta och föra till mig. Men böcker. Där låg jag och hade desperat tråkigt, och han hittade inte de olästa böckerna i bokhyllan fastän jag visste vilka de var och var de borde finnas, åtminstone på ett ungefär. Så när jag fick fara hem på permission några timmar efter den där ena veckan arrangerade jag resolut om min bokhylla, och de olästa böckerna finns numera i en hylla bredvis min säng, där dom befordras till den riktiga bokhyllan först efter att dom blivit lästa. Ifall jag inte när jag läst dem bedömer att jag kan sätta dem tillbaka i cirkulation, och det gör jag i så fall via Bookmooch, för de engelskspråkiga böckernas del i alla fall.

Alltnog, om jag nu skulle hamna på sjukhus eller annars behöva instruera någon annan att hitta och ta med böcker åt mig, så kan jag bara säga ”Ta några stycken från DEN hyllan” och vara säker på att jag får böcker jag inte läst.  

Just nu finns 23 böcker i hyllan för olästa böcker. Det är rätt många för att vara mig, och beror på att min kollega skulle föra några lådor böcker till loppis, men var vänlig nog att låta mig botanisera bland dem först. Jag är nog ändå mest sugen på att läsa de två som jag beställde från adlibris i augusti, Dark places-Gillian Flynn och Love begins in winter-Simon van Booy. Det kan dock hända att jag drar ut på det lite innan jag börjar läsa dem, för jag har bestämt att inga böcker ska inhandlas i september, så jag kanske läser någon bok jag inte är SÅ sugen på först, för att inte bli helt utan böcker jag är sugen på att läsa.

Vad är bokbloggsjerka? Kolla här!

5 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 2-5/9

  1. Gillian Flynns Dark Places står även i min bokhylla och frestar mig varje gång jag går förbi. Den får dock mogna till sig ännu några veckor då jag har böcker som jag länge har varit sugen på som står före i läskön, men snart ska jag läsa den bok som har fått sådan positiv kritik åtminstone bland bokbloggarna.

  2. Fiffigt ordnat med en egen bokhylla för olästa böcker. Om jag hade haft riktigt gott om plats så skulle jag vilja ha det också. I stället har jag en lista, både utskriven och i datorn. Sambon skulle lätt kunna hitta olästa böcker där, om behovet uppstod 🙂

  3. Det låter som en mycket bar idé att ha en villläsahylla. Har faktisk början till en sån i sommastugan men det borde finnas en här hemma också. Lite trickigt blir det med e-böckerna dock…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s